Bergborrpaket

by

Hydraulaggregat + bergborrmaskin DH205.

I detta borrpaket ingår bergborrmaskin DH205 , HPP13 FLEX hydraulaggregat och 6 meter hydrauslang med läckningsfria kopplingar.

Bergborrmaskin DH205
DH205 är en hydrauldriven bergborrmaskinen med inbyggd kompressor. Detta gör att man kan beroende på omständigheter borra upp till 1,6 meter utan att behöva ansluta borrmaskinen till en extern kompressor för att blåsa ur borrkaxet i borrhålet. Borrmaskinen kräver ett litet oljeflöde och går därför även att ansluta direkt till dom flesta grävmaskiner, traktorer mm.
DH205 har tre borrlägen för olika typer av bergarter och ett bilningsläge. Borrnacken är Hex 22 x 108 mm.

Borrhastigheten i granit med 30 mm borr är ca 40cm/min

Borr finns mellan 30mm-45mm. Slitagekostnad på borr tillkommer.

Hydraulaggregat HYCON HPP13 FLEX

En 25 HP kompressor förbrukar upp till 9 liter diesel per timma medans ett hydrauliskt 9 HP aggregat förbrukar max 1,5 liter bensin per timma. Under en 8 timmars arbetsdag kan din besparing bli ända upp till 60 liter diesel.

PRESTANDA
Hycon modell HPP13 FLEX med en 9HP Hondamotor motsvarar en kompressor på 25 HP. En 20 kg hydraulisk borrmaskin har samma kraft som en 25 kg tryckluftsdriven borrmaskin. Med andra ord så kan du utföra samma jobb med mycket mindre verktyg. En annan klar fördel med ett hydraulaggregat är storleken. En HPP Flex 13 går att frakta med sig i en normalstor kombi vilket innebär att man kan ha med sig ett släpkärra bakom bilen istället för en kompressor  som man måste ha om man borrar luftdrivet. HPP Flex 13 är utrustad med stora hjul och handtag som går att dra ut, detta gör att hydraulaggregatet är smidigt att rulla med sig. Hydraulaggregatet är även utrustad med en lyftögla så att man lätt kan lyfta det med en maskin.

Effekten kan ställas in steglöst från 0 till 30 l/m, vilket gör att den kan användas till flera olika verktyg. HPP13 FLEX är därför den perfekta drivkällan för våra hydrauliska bergborrmaskiner, bilningshammare, kapsågar, kärnborrmaskiner, dränkbara pumpar.

HPP13 FLEX är mycket kompakt, den har låg vikt och kan därför transporteras i de flesta bilar. Integrerat oljelarm på motoroljenivå.

Teknisk data
 
Oljeflöde, l/m 1×20-30
Max. tryck. bar 150
Motor Honda 13 hk bensin
Por/justerbar Justerbar
Start Rekyl
Vikt, kg 81
Ljudtrycksnivå dB 89
Ljudeffektsnivå dB 101
Moms Pris/dag 1 Pris/dag 2-
exkl. 560 kr 480 kr
inkl. 700 kr 600 kr

Lämna ett svar